zaterdag 22 oktober 2011

Voorbeschouwing

Vandaag is de laatste dag dat er geroeid kan worden voor de mannen en vrouwen die morgen de Charles over moeten voor de HOCR.
De lange reis heeft de roeiers niet al te veel vermoeid, en er kan optimaal getraind worden. Ook al leidt het mooie water, de zon, de vele boten en schitterende setting toch soms voor wat afgeleide roeiers, ziet het er allemaal strak uit, en kan er een mooie prestatie morgen worden neergezet.


Na een maaltijd met alle roeiers, coaches en iedereen in Boston die heeft geholpen bij het mogelijk maken van deze uitzending, zijn de neuzen dezelfde kant opgezet en kan het echte werk beginnen. Een mooi begin van het weekend.
Zondag na afloop zal Skadi op het Nederlands Consulaat worden verwacht voor een borrel, en afsluitend wordt er gedineerd met beide ploegen.


De Nederlanders zijn goed vertegenwoordigd dit jaar; met 2 Minerva boten (Mej. Kamp namens Skadi), 2 Nereus boten en 2 Skadi boten wordt er hoog ingezet door de Nederlanders. Maar naast de onderlinge strijd zal het geweld voor de overwinning toch voornamelijk komen van de Duitse nationale ploeg (3x wereldkampioen) en de Great Eight. Een acht vol met de beste skiffeurs ter wereld, en titelverdedigers op de HOCR.
Voor Skadi zal het vooral interessant zijn om te zien hoe ze liggen ten opzichte van andere top universiteiten zoals Yale, Harvard, Brown en Cal.
Het is te merken dat Skadi niet alleen naar deze universiteiten kijkt, maar dat, andersom, de Amerikanen ook erg geïnteresseerd zijn in hoe goed we dit jaar weer zijn. Er is duidelijk een behoorlijke indruk gemaakt de afgelopen jaren, en het belooft een mooie strijd te worden!

Op de Grote Godin!

B. van der Woude
President der A.R.S.R. "Skadi"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten